HTML

mattember

Sziasztok! Nos, hol is kezdjem, hosszas tanakodás után arra jutottam, hogy belevetem magam az aktív blogolás mély tengerébe, első sorban a készülő interjúim és képregény stripjeim közzé tételének fogok hódolni! Új munkaköröm a Chris Giarusso féle Mini Marvel magyar fordítása.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Frissen

Címkék

Rövid bevezetés a Death Note világába.

mattember 2009.04.10. 22:30

Nos, előbb már szépen belecsaptunk a közepébe a témának, de, tulajdonképp mi is az a Death Note? A szó magyar jelentése Halállista, ha precízen pontosak akarunk lenni Halálfeljegyzés, de az előző van használatban. Tulajdonképp ez már sokat elárul magáról a történetről is, aminek központjában pont egy halállista áll. Nos, hol is kezdjem? Talán ott, hogy a történet a Halálistenek (Shikigamik) világában kezdődik. Ők azok a személyek, akik elbírálják az emberek életét, kinek meddig tart, ki, hogy hal meg stb. Közülük az egyik a flegma, fekete bőrszerkót viselő Ryuk, aki a történet egyik főszereplője. Minden egyes halálistennek meg van a saját fekete füzete, amiben az választott életet lezárják. Ehhez megadják a halál okát, helyét, tulajdonképp a bizonyos ember halálának körülményét egy fogalmazásba jegyzik le általában. Ezt a tárgyat ejti el Ryuk, az előbb már említett shikigami. Gyorsan utána is iramodik az emberek világába, ahol már előtte megtalálják a tulajdonát. Yagami Light egy kitűnő tanuló diák, aki már nagyon unja a banánt, nincs nála okosabb a suliban. Felfigyel a könyvre és haza is viszi. Később jelenik meg nála Ryuk, aki elmondja, hogy mire is használatos ez a tárgy. A fiúban fellobban a szikra, miszerint minden egyes bűnös embertől megtakarítja ezt a rothadó világot, bele sem gondol a sok vérontásra amit egy tollvonással művel. Természetesen a hatóságiaknak is feltűnik a sok egymás után bekövetkező "merénylet", így a legjobbjukat, az édességzabáló, mezítlábas, autista beütésű zseni nyomozót munkáltatják, aki könnyedén rájön Kira (Yagami interneten elterjedt a "Killer" szóból eredő neve) fondorlataira. Így alakul ki a fantasztikus hullámú, fondorlatban gazdag "elmeháború", ami a két zseni precíz "harcát" követi végig a történetben. Ezt még továbbfűzi Ryuk hátsó szándékai, az új karakterek, akik szorosabban állnak a főszálhoz mint gondolnánk, valamint szintén drámai, hogy Light apja maga is hatósági főkapitány Japánban. A Death Note tehát az utóbbi évek egyik leghangulatosabb, legsikeresebb sorozata (manga/anime). Kötelező olvasmány illetve néznivaló! Ajánlom!

 

Címkék: film irodalom szabadidő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mattember.blog.hu/api/trackback/id/tr21058642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása